Občania na Slovensku si nezaslúžia politické hry namiesto pravdy

24.10.2013 Bratislava

Poslanec hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Richard Vašečka je znepokojený z neustále sa znižujúcej úrovne demokracie v parlamente pod vedením Pavla Pašku. Reaguje tak na rozhodnutie predsedu NR SR zvolať mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej na štvrtkové popoludnie.
"Tí, ktorí sledujú zasadnutia parlamentu, vedia, že v tomto čase prebiehajú dva body programu veľmi nepríjemné tým, ktorí sa nechcú zodpovedať pred občanmi a médiami - Hodina otázok a Interpelácie," skonštatoval Vašečka.
Ak sa mimoriadna schôdza parlamentu k odvolávaniu ministerky Zvolenskej uskutoční vo štvrtok popoludní, otázky poslancov a ich interpelácie na členov vlády budú môcť zaznieť najskôr až na prelome novembra a decembra, keď začne ďalšia schôdza NR SR.
Na minulej schôdzi poslanci Smeru zamietli všetky pozmeňujúce návrhy opozície k rokovaciemu poriadku, ktoré by viedli k otvoreniu komunikácie medzi vládou a parlamentom. Tá by mala byť samozrejmosťou v štandardnej parlamentnej demokracií, kde sa vláda zodpovedá parlamentu.
"Mrzí ma, že občanom ponúkame politické hry namiesto príležitosti dozvedieť sa pravdu. Čo je zlé na možnosti slušne položiť otázku a žiadať v mene občanov od premiéra a ministrov odpoveď, na ktorú sa môžu navyše vopred pripraviť? Navyše nehrozí že z mimoriadnej schôdze o odvolávaní ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej poslanci Smeru opäť zutekajú ? Boja sa v Smere pravdy?" pýta sa Vašečka.

R. Vašečka
 

Vyberte región